EN / TR

Buğday Nişastası

Nişasta, bitkilerin fotosentez işlemleri sırasında ortaya çıkan temel üründür. Buğday nişastası, buğday tanesinin özünden elde edilir. Özel ekmek üretimi, kek, pasta, bisküvi, toz ürünler vs gibi birçok sektörde kullanılabildiği gibi, aynı zamanda paketleme yapılarak direkt tüketimde de kullanılmaktadır.Sos ve çorbalara, ısının hızlı bir şekilde nüfuz etmesini sağlarken, aromalarını geliştirir. Salata soslarının yumuşak yapısını sağlarken, emülsiyonun stabilitesini de korur. Kaplamalarda yapışmayı arttırırken, ürünlerin kızartma esnasında daha az yağ çekmesini sağlar. Kahvaltı gevreklerinde ürünlerin kabarmasına ve parçaların çıtırlığına yardımcı olur. Bebek mamalarında ürüne yumuşak bir kıvam verirken, aromanın serbest kalmasını sağlar. Puding ve diğer toz tatlı karışımlarında yapının yumuşak olmasını sağlar. Pudinglerde, ağızda hoş bir tat bırakırken, yumuşak bir yapı oluşturur. Kek karışımlarında nemin, karışımın nem absorpsiyonunun ve yapısının kontrol edilebilmesine olanak verir. Donut karışımlarında viskoziteyi ve yağ absorpsiyonunun kontrol edilebilmesini, yumuşaklığın arttırılabilmesini sağlar. Gofret hamuru ve pankek karışımlarında yayılmanin control edilebilmesini sağlar. Genel olarak tüm toz karışımların hacimli ve akışkan olmasını sağlarken, hassas kokuları kesinlikle maskelemez.